Skip to main content
недвижими имоти

Жилищния пазар в Северна България

Макар и по-отдалечени от събитията в големите градове, по-малките населени места също са част от пазара на недвижими имоти и въпреки че имат своите специфични особености, носят информация, която допълва общата картина.

Без ясно изразена посока в ценовите нива и след колебания през последните три месеца, цената на кв.м. във Видин се завръща на нивата от декември 2023г., като само за последния месец, отчита покачване от 3,8%. Към 10.03.2024г. средната офертна цена на кв.м. е 711 EUR.

Жилища цени Видин

Във Враца, само за месец, се отчита покачване в средните офертни нива от 2,18% като цената за кв.м. към 10.03.2024г. достига 1033 EUR.

Жилища цени Враца

Спрямо 11.02.2024г., средната цена на квадратен метър при офертите за продажба на жилища в Плевен е с ръст от 1,01% и достига 1102 EUR/m2. За същия период в Монтана се отчита спад от 2,5%, и средна цена от 1052 EUR/m2.

Жилища цени Плевен

Жилища цени Монтана

Динамиката в източната част на Северна България е сходна. От началото на годината Велико Търново и Шумен запазват стабилно средно ниво на офертите и към 10.03.2024 са със средна цена на кв.м. съответно от 1139 EUR и 1194 EUR.

Жилища цени Велико Търново

Жилища цени Шумен

В Търговище средните офертни нива са на 1032 EUR/m2, което е 2,69% ръст спрямо месец назад. В противоположната посока се движат офертите в Разград. За последния месец се отчита спад от цели 3,23% и средна стойност от 1080 EUR/m2.

Жилища цени Търговище

Информацията се събира на седмичен интервал. За офертна цена се приема последната стойност на обявата за жилища тип-апартамент към момента на съставяне на извадката . **Оферти с площ над 250 кв.м и цена на кв.м над 4000EUR са изведени от сета като се приемат за луксозни имоти. Данните са почистени и подредени, като се прилагат теглови коефициенти според локацията, функционалността на имота и наличие на обзавеждане. Стойностите могат да служат за ориентир при сравнение на различни имоти, но те не вземат предвид множество фактори като година на построяване и други, които влияят върху определянето на цената. Стойностите за един месец понякога може да изглеждат екстремни поради малкия размер на извадката.

Ние ползваме бисквитки, за да гарантираме най-доброто преживяване в нашият сайт. Научете повече тук View more
РАЗБРАХ
bg_BGBulgarian