Skip to main content
недвижими имоти

Какво се случва с офертите за продажби на жилища в кварталите на Пловдив?

By октомври 3, 2023No Comments

За последния месец, в гр. Пловдив, средно седмично са били активни 12008 броя оферти. Всяка седмица са сваляни от продажба средно 610 броя оферти и са публикувани средно 617 броя нови оферти. За периода са останали активни през всяка една седмица 11312 броя оферти, като на 135 бр. от тях офертната цена е увеличена средно с 150 EUR/m2, а на 557 бр. офертната цена е намалена средно с 25 EUR/m2.

Близо половината от районите в Пловдив запазват тенденцията за покачване на офертите при продажба на жилища. Център, Въстанически, Каменица 2, Мараша и Западен за последния месец отчитат ръст между 1,20% и 3%

От друга страна, райони като Кършияка, Каменица 1, Кючук Париж, Гагарин и Младежки хълм, в които през последната година цените постоянно и динамично отчитаха ръст, вече показват спад от -0,40% до близо 2% на месечна база.

Класацията в активността на пазарните предложения по райони се запазва и Христо Смирненски,  Център,  Кършияка, Кючук Париж и Тракия остават зоните с най-динамично предлагане.

Получавайте своевременно детайлна информация за градовете и районите, в които извършвате дейността си. Научете как ТУК.

 

Цени на жилища Христо Смирненски Пловдив

Цени на жилища Център Пловдив

Цени на Жилища Кършияка Пловдив

Цени на жилища Кючук Париж Пловдив

Цени на жилища Тракия ПловдивИнформацията се събира на седмичен интервал. За офертна цена се приема последната стойност на обявата за жилища тип-апартамент, към момента на съставяне на извадката. **Оферти с площ над 250 кв.м и цена на кв.м над 4000 EUR са изведени от сета като се приемат за луксозни имоти. Данните са почистени и подредени, като се прилагат теглови коефициенти според локацията, типа на имота и наличието на обзавеждане. Стойностите могат да служат за ориентир при сравнение на различни имоти, но те не вземат предвид множество фактори като година на строителство, обзавеждане и други, които влияят върху определянето на цената. Стойностите за един период понякога може да изглеждат екстремни поради малкия размер на извадката

Ние ползваме бисквитки, за да гарантираме най-доброто преживяване в нашият сайт. Научете повече тук View more
РАЗБРАХ
bg_BGBulgarian