Skip to main content
недвижими имоти

Как се промениха средните наемни нива на жилищата?

By септември 11, 2023No Comments

В началото на есента, ръстът при наемите на жилища продължава. Трендът на покачване се запази през целият летен сезон. Какво се случи в големите градове и как се промениха средните наемни нива от началото на лятото до сега?

София – към днешна дата, броят на активните оферти за наеми на жилища е намалял с близо 22%. При средната стойност на наемите се отчита трайно покачване. От началото на лятото ръстът й е малко над 11% като средните юнски нива от 650EUR вече достигат нива от 723 EUR.

Пловдив – 9,80% спад в броя на пазарните предложения и ръст от 9,40% в средните наемни нива. Към днешна дата средния наем за града е 419 EUR при 383 EUR в началото на лятото.

 

Получавайте своевременно актуална информация за пазара на недвижими имоти във Вашия град.

Варна – 4,50% спад в броя на пазарните предложения и ръст от почти 19% в средните наемни нива. Средната стойност на наемите  от средни нива от 450 EUR през юни вече достига нива от 536 EUR.

Пазарът на наеми в Бургас има съвсем друго поведение. Броят на оферти се увеличава, а средните наемни нива са се понижили с почти 24% спрямо същите в началото на лятото.

Стара Загора следва общият тренд с понижаване при броя на активните оферти и покачване на средните стойности на наемите. За изследвания период юни-септември отчитаме увеличение в нивото на наемите в размер на 5,5%

Ние ползваме бисквитки, за да гарантираме най-доброто преживяване в нашият сайт. Научете повече тук View more
РАЗБРАХ
bg_BGBulgarian